Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht

Brug bij Dongjum half jaar afgesloten

vrijdag 28 september

De autobrug over de Dongjumervaart wordt het komende half jaar vervangen. Dit is de brug in de Riedsterweg naar de Dongjumerweg. Op maandag 1 oktober start de aannemer met de sloop. De nieuwe autobrug wordt op 1 april 2019 opgeleverd. Tijdens de sloop en opbouw is de brug afgesloten voor auto’s en de scheepvaart.

Bereikbaarheid

Het autoverkeer wordt van 1 oktober 2018 tot 1 april 2019 omgeleid via Tzummarum. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven.  Voor de scheepvaart geldt een stremming van de brug in dezelfde periode. De fietsbrug naast de autobrug blijft wel begaanbaar voor fietsers. De hulpdiensten maken ook gebruik van de fietsbrug.

Aanpak fietsbrug

Na de oplevering van de nieuwe autobrug wordt de fietsbrug aangepakt. De werkzaamheden aan de fietsbrug staan gepland van 1 april tot en met 1 augustus 2019. Fietsers worden dan omgeleid over de autobrug met behulp van een wegvakafzetting. Het autoverkeer wordt dan tijdelijk geregeld met verkeerslichten.

Gebiedsontwikkeling GoFraHa

De vervanging van de brug over de Dongjumervaart is een project van Gebiedsontwikkeling GoFraHa. De afsluiting van de Riedsterweg is uitvoerig in de Grondcommissie besproken vanwege de agrariërs die gebruik maken van de brug. Voor één agrariër met percelen aan weerskanten van de Dongjumervaart wordt een noodbrug aangelegd.

Meer informatie

Heeft u  vragen of opmerkingen over dit project, dan kunt u contact opnemen met Herco de Wilde van Kybys Adviseurs en Ingenieurs. Telefoonnummer: 06 - 1177 1837.