Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht

Commissaris van de Koning in gesprek leerling Einstein Class

Commissaris van de Koning op ambtsbezoek

vrijdag 7 december

Vandaag vrijdag 7 december 2018 was Commissaris van de Koning de heer drs. Arno Brok op bezoek in gemeente Waadhoeke. Na een aantal gesprekken op het gemeentehuis gingen de wethouders en de burgemeester op pad met de Commissaris van de Koning. De route ging over de Oude Bildtdijk. De Aerdenplaats en de Einstein Class van C.S.G. Anna Maria van Schurman werden bezocht. In de middag schreef de Commissaris van de Koning zich in als inwoner van Waadhoeke.

 

Project ‘Herstel dorpen en Bildtdijken’

Tijdens de rit over de Oude Bildtdijk werd stilgestaan bij een aantal huizen die in verval zijn geraakt. De gemeente heeft hiervoor een stichting opgericht die deze huizen in ere wil herstellen. Met een onafhankelijk bureau zijn de 10 slechtste woningen in kaart gebracht. Samen met de provincie Fryslân wil de gemeente Waadhoeke deze huizen weer veilig en leefbaar maken.

Einstein Class

Op de Anna Maria van Schurman school is een Einstein Class. Dit is een speciale klas voor leerlingen die autisme hebben en HAVO of VWO doen. Er is een aparte ruimte voor de kinderen ingericht waar zij rustig huiswerk kunnen maken of even afleiding kunnen zoeken. Lieuwe, leerling van de Einstein Class, vertelde: “Het is fijn dat er een plek is waar ik mij goed kan concentreren en waar leraren meer tijd voor me hebben. In de ruimte met technisch lego kan ik mijn hoofd leeg maken en even aan iets anders denken dan school.”

Inwoner van Waadhoeke

Commissaris van de Koning heeft een huis in Franeker gekocht en daarom schreef hij zich als inwoner van gemeente Waadhoeke in. Als welkomstcadeau overhandigde burgemeester Waanders hem een tegelplateau van Alberello uit Menaam. Daarop staan een aantal Franeker monumenten en het logo van ster van de Elfsteden.  

 

Waadhoeke TV maakt een verslag van de inschrijving. Bekijk de video.

Uw Reactie