Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht

Wethouder Tol ondertekent Charter for Walking

Fryslân wil betere wandelvoorzieningen

vrijdag 9 november

Lopen en wandelen moet in Fryslân nog aantrekkelijker worden. Voetgangers moeten overal kunnen komen en er moeten goede voorzieningen zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben de wethouders van de Friese vasteland-gemeenten en gedeputeerde Michiel Schrier op 9 november 2018 het 'Charter for Walking' ondertekend. Wethouder Boukje Tol ondertekende het manifest namens gemeente Waadhoeke. Dat gebeurde in het Verkeers Educatie Centrum in Drachten. Met dit manifest willen zij zich hard maken voor de belangen van voetgangers en wandelaars.

Wereldwijd belang van lopen

Het internationale handvest Charter for Walking van de organisatie Walk21, is een pleidooi om lopen en wandelen wereldwijd te stimuleren en te faciliteren. Het onderstreept het belang van lopen in diverse opzichten. De organisaties MensenStraat en Wandelnet roepen iedereen op om te ondertekenen. Grote gemeenten zoals Eindhoven, Tilburg en Zoetermeer gingen ons al eerder voor.

Overal te voet

Charter for Walking wil er ook voor zorgen dat er zoveel mogelijk mensen te voet overal kunnen komen. Openbare gebouwen en het openbaar vervoer moeten goed met elkaar verbonden zijn. Het is belangrijk dat er een veilig en aantrekkelijk netwerk van looproutes komt dat toegankelijk is voor iedereen.

Uw Reactie