Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht

Waadhoeke wil dementievriendelijker worden

vrijdag 9 november

Het aantal mensen in Nederland met dementie stijgt. Daarnaast komt dementie niet alleen bij ouderen voor maar ook bij jongeren. De gemeente Waadhoeke zet het onderwerp daarom nu op de agenda. Samen met zes andere partijen wil de gemeente een netwerk vormen. Vanuit dit netwerk moet één toegangspunt komen waar mensen terecht kunnen voor informatie en ondersteuning. Woensdagavond 7 november was een eerste bijeenkomst over deze plannen. Wethouder Boukje Tol trapte af met een welkom voor alle aanwezigen.

Realisatie toegangspunt

Vooraf is bekeken welke organisaties een bijdrage kunnen leveren aan een netwerk voor dementie. Al deze organisaties waren uitgenodigd om 7 november mee te denken en mee te praten. Tijdens deze bijeenkomst werd verder geïnventariseerd welke organisaties zich met dementie bezighouden. Daarnaast werd  bekeken wie meewerken wil aan een netwerk met één toegangspunt. Tot slot werd onderzocht voor welke zaken je allemaal bij dat toegangspunt terecht moet kunnen.

Samenwerking

De gemeente werkt op dit onderwerp samen met Alzheimer Nederland, Alzheimer Café Noardwest Fryslân, St. Odensehuizen, De Skûle Welzijn, Thuiszorg Het Friese Land en het Gebiedsteam van de gemeente Waadhoeke.

Uw Reactie