Verloren en gevonden voorwerpen

Heeft u iets verloren of gevonden? Geef dit door aan de gemeente.

Gevonden

Bewaren of afgeven

  • Vanwege het coronavirus willen we de contactmomenten bij de balie zo laag mogelijk houden. Het heeft onze voorkeur dat u het voorwerp thuis bewaard. Heeft u redenen om het voorwerp niet thuis te bewaren of kunt u het voorwerp niet thuis bewaren? Maak dan een afspraak bij de gemeente.
  • Meld het altijd bij de gemeente als u iets heeft gevonden. U bewaart het voorwerp bij u thuis. Alleen gevonden rijbewijzen, paspoorten en ID-kaarten mag u langs brengen op afspraak.
  • Is het voorwerp maximaal ongeveer €450 waard? Dan moet u het voorwerp drie maanden bewaren. Heeft de eigenaar zich na drie maanden niet gemeld? Dan mag u het voorwerp houden.
  • Is het voorwerp meer waard? Dan moet u het één jaar bewaren. Heeft de eigenaar zich na één jaar niet gemeld? Dan mag u het voorwerp houden. 

Eigenaar meldt zich

Wanneer de eigenaar zich meldt bij de gemeente, dan vragen we de eigenaar contact met u op te nemen voor informatie of om het voorwerp te bekijken. 

Onderhoud

Bewaart u het gevonden voorwerp zelf? Zorg dan dat er niets mee gebeurt. Moet u daarvoor kosten maken? Dan moet de eigenaar – als hij zich meldt – deze kosten binnen een maand aan u terugbetalen.

Verloren

Diefstal

Doe altijd eerst aangifte bij de politie. Stuur bij uw melding bij de gemeente een proces-verbaal van vermissing mee. En geef de gemeente duidelijke informatie over het gestolen voorwerp.

Voorwerp teruggevonden

Dan nemen wij contact met u op. Ook kunt u altijd met de gemeente contact opnemen om te informeren of uw verloren voorwerp terecht is. Klopt de omschrijving? Dan vragen we u naar het voorwerp te komen kijken. Is het voorwerp van u? Dan kunt u het meteen meenemen. Neem wel een geldig legitimatiebewijs mee naar het gemeentehuis.