Duurzaamheid

U wilt duurzaam wonen of ondernemen in Waadhoeke. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

Zonnepanelen

Gemeente Waadhoeke biedt geen subsidie voor zonnepanelen. Er zijn wel landelijke regelingen. U kunt btw-korting krijgen op de aanschaf van zonnepanelen. U kunt als huiseigenaar ook geld lenen voor de aanschaf. Deze landelijke regelingen vindt u bij het Duurzaam Bouwloket.

Controleer of uw dak geschikt is voor zonnepanelen op zonnekaart.nl.

Verduurzaam uw woning

Het verduurzamen van uw woning heeft allerlei voordelen. Zoals lagere maandlasten, meer wooncomfort en een hogere (verkoop)waarde. Het Duurzaam bouwloket kan u alles vertellen over het treffen van duurzame maatregelen. 

Met de Investeringssubsidie duurzame energie kunt u een tegemoetkoming krijgen bij de aankoop van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pellet kachel. Dit kan particulier en zakelijk. Daarnaast is het mogelijk om als huiseigenaar geld te lenen met een energiebespaarlening.

Energiescan

Wilt u als ondernemer weten wat de mogelijkheden zijn voor energiebesparing en zelfvoorziening? Energie voor MKB levert u een volledige energiescan van uw bedrijfspand plus een actieplan om in de toekomst zelfvoorzienend te zijn. De gemeente Waadhoeke betaalt meer dan de helft van de kosten.