Corona en ondernemers

De impact van de coronacrisis was erg groot voor Nederlandse ondernemers. En nog steeds hebben veel ondernemers te maken met de nasleep hiervan. Op deze pagina vind je meer informatie over de regelingen voor ondernemers en bedrijven door de uitbraak van het coronavirus. Gemeenten voeren de regelingen niet uit, hieronder staat omschreven wie dat wel doen en waar je terecht kunt.

De Kamer van Koophandel heeft een Coronaloket geopend waar ondernemers met vragen over o.a. regelingen en geldzaken terecht kunnen. Meer informatie over het Coronaloket lees je op de website van de KVK.

De overheid heeft meerdere regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Een aantal regelingen lopen nog. Hierbij kun je denken aan belastingmaatregelen en financierings- en kredietregelingen die nog wel (gedeeltelijk) geldig zijn. Bekijk de actieve regelingen op de website van de Rijksoverheid.

Voor de Friese ondernemer heeft ynbusiness.nl alle landelijke, provinciale en gemeentelijke regelingen op een rij gezet. Bij elke regeling hebben ze genoemd of deze relevant is voor jou als MKB’er met personeel en/of ZZP’er (zelfstandige zonder personeel).

Voor heroriëntatiezaken op het gebied van ondernemerschap, schulden en loopbaanadvies biedt het Bureau voor zelfstandigen Fryslân nu ook ondersteuning en hulp. Op de website van Bureau voor zelfstandigen Fryslân kun je meer informatie hierover vinden.