Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht

Brug bij Ried vier maanden gesloten

maandag 22 juli

De brug over de Rie wordt in het najaar opgehoogd. Dit is de brug in de Nieuweweg vanuit Ried richting Tzummarum en Minnertsga. Aannemer Knipscheer infrastructuur b.v. start in de eerste week van september met het werk aan de brug. Op dinsdag 27 augustus is er een inloopavond in het Dorpshuis van Ried.

Brug afgesloten

De brug in de Nieuweweg is vanaf maandag 2 september afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt tot de kerstvakantie omgeleid via Tzummarum. De omleidingsroute wordt aangegeven met borden.  De brug is vanaf begin  oktober ook gesloten voor de scheepvaart.  De afsluiting duurt in principe tot de kerstvakantie, maar kan door onverwachte weersomstandigheden langer duren.

Informatiebijeenkomst

Dinsdagavond 27 augustus is er van 18.30 tot 20.30 uur een inloopbijeenkomst in Dorpshuis De Rede. Iedereen is van harte welkom om langs te komen om  de plannen in te zien en vragen te stellen.

Gebiedsontwikkeling

De verhoging van de brug in Ried is een project in het kader van Gebiedsontwikkeling Franekeradeel en Harlingen. Door bodemdaling in het gebied is het nodig om enkele bruggen te verhogen. Zo kunnen bootjes er straks nog steeds onderdoor varen.

Meer informatie

Met vragen of opmerkingen over dit project kunt u contact opnemen met Herco de Wilde van PLANN  ingenieurs, via 06 - 1177 1837

 

Uw Reactie