Compensatie extra gemaakte kosten coronatoegangsbewijs

woensdag 13 oktober

Sinds een aantal weken werken we in Nederland met coronatoegangsbewijzen. We begrijpen dat het momenteel nog steeds niet de makkelijkste periode is voor horecaondernemers, dorpshuizen, verenigingen enzovoort. Bij velen van u horen we dat het naar omstandigheden prima verloopt met het coronatoegangsbewijs. Bij anderen gaat het soms wat lastiger.

Vergoeding van Rijksoverheid

De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat er een beperkt geldbudget beschikbaar is voor vergoeding van extra kosten die gemaakt moeten worden voor het controleren op de coronatoegangsbewijzen. Het gaat om kosten die tijdelijk gemaakt worden voor bijv. extra gehuurd personeel dat coronatoegangsbewijzen controleert, voor uitsmijters, materiële kosten voor de controle van het coronatoegangsbewijs enzovoort.

Redt u het zonder extra te maken kosten? Gaat het prima in uw bedrijf? Dat is heel fijn! Heeft u toch een steuntje in de rug nodig omdat u extra kosten maakt voor het kunnen controleren op toegangsbewijzen? Dan kijken wij of we u kunnen helpen met een deel compenseren.

Hoe werkt dat?

Heeft u in de periode na 22 september 2021 extra kosten gemaakt voor het kunnen controleren op toegangsbewijzen?

  • Dan kunt u de rekening tot uiterlijk 31 december opsturen naar gemeente Waadhoeke t.a.v. ‘Extra kosten coronatoegangsbewijs’. U kunt deze rekening mailen naar maatregelencorona@waadhoeke.nl 
  • Geef daarbij aan waarvoor u de kosten hebt gemaakt.
  • Wij beoordelen of u in aanmerking komt voor (een deel)vergoeding.
  • U krijgt van ons een reactie of u in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding van uw kosten.
  • Uiterlijk begin van het jaar 2022 zult u de compensatie ontvangen.

Heeft u vragen?

Misschien vindt u dit nogal strenge richtlijnen, dit zijn richtlijnen die het rijk stelt. We kunnen ons voorstellen dat u al deze richtlijnen nogal veel vindt. Dit zijn de richtlijnen die we voorgeschreven krijgen van het Rijk. Heeft u vragen hierover? Stuur dan een mail naar maatregelencorona@waadhoeke.nl.

Hartelijk dank!

We hopen met u dat aan deze periode zo spoedig mogelijk een eind komt. En danken u dat u ook nu weer meehelpt om de complexe maatregelen uit te voeren!