pagina icoon paspoort

Nieuwsbericht

Download nu de CoronaMelder-app

maandag 12 oktober

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen.

Hoe werkt CoronaMelder?

De CoronaMelder-app stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kan nemen en of je je kan laten testen. Zo weet je na een melding dat je meer kans hebt om besmet te zijn en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Want je kunt het coronavirus al doorgeven, voordat je je ziek voelt.

Hoe gebruik je CoronaMelder?

  1. Download de CoronaMelder-app. Als je een Android-telefoon hebt, vind je de app in de Google Play Store. Heb je een iPhone? Dan vind je de app in de App Store. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.
  2. Installeer de app. Op het scherm van je telefoon lees je hoe dit moet. 
  3. Volg de stappen in de introductieschermen. 
  4. Zet in de instellingen van je telefoon bluetooth aan én laat deze aan staan. Alleen dan kan de app meten of je bij andere telefoons met CoronaMelder in de buurt bent geweest.
  5. Ontvang je een melding? Open CoronaMelder en lees wat je kunt doen en of je je moet laten testen. 
  6. Blijk je zelf corona te hebben? Dan is het jouw eigen keuze of je jouw besmetting – samen met de GGD – wilt melden in de app. 

Vind je het installeren van de app lastig? Vraag dan een familielid of bekende om te helpen. Ook veel bibliotheken kunnen je helpen bij het installeren. Of bel de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Daar kun je ook terecht met technische vragen over de app.

Meer informatie

Op coronamelder.nl vind je alles wat je wilt weten over de app. Bijvoorbeeld dat het downloaden van CoronaMelder altijd vrijwillig is en dat de app niet om je persoonsgegevens vraagt. Download jij CoronaMelder ook om te voorkomen dat je onbewust anderen besmet?