Een gezonde boom voor uw zieke es?

woensdag 2 juni

Hebt u wel eens gehoord van de essentaksterfte? Dat is een ziekte die essenbomen treft. Stichting Iepenwacht Fryslân (SIF) vervangt in het Waddengebied zieke en dode essen door gezonde bomen van meerdere soorten. Hebt u een zieke es op uw erf? Neem dan contact op met de Iepenwacht.

Karakteristiek landschap

Het Friese landschap bestaat uit veel open land, met daarin boerderijen die tussen de bomen liggen. Of zoals de Iepenwacht de boerderijen met hun bomen noemt, de oases in het Waddenlandschap. Door de essentaksterfte worden die oases van bomen aangetast. Met het project ‘Bomen in het Waddenlandschap’ wil de Iepenwacht deze karakteristieke beplantingen herstellen, niet alleen in de openbare ruimte maar ook op particuliere erven.

Wilt u een zieke es vervangen door een gezonde boom?

Inwoners van de Waddenregio die te maken hebben met zieke en of dode essen op hun erf, kunnen in aanmerking komen om nieuwe bomen op hun erf te laten planten door de Iepenwacht. Er zijn voor het komende plantseizoen 200 bomen beschikbaar om particuliere bomen te vervangen. Wilt u op uw erf een zieke of dode es laten vervangen door een gezonde boom? Dan kunt u informatie opvragen bij de Iepenwacht via emailadres: info@iepenwachtfryslan.nl. Het project Bomen in het Waddenlandschap wordt mede mogelijk gemaakt door het Waddenfonds.

Meer informatie

Bekijk meer informatie op de website van Stichting Iepenwacht Fryslân.