pagina icoon paspoort

Nieuwsbericht

In problemen door toeslagenaffaire? Meld u!

maandag 14 december

Ook in de gemeente Waadhoeke zijn gezinnen de dupe van de toeslagenaffaire. Deze gezinnen zijn door de Belastingdienst beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag. De fouten die de Belastingdienst gemaakt heeft worden onderzocht. Gedupeerde ouders krijgen een vergoeding. Bent u ook slachtoffer van de Kinderopvangtoeslag? Meld u bij het Serviceteam Gedupeerden Kinderopvangtoeslag. U kunt bellen met: 0800 – 2 358 358.

Gemeente weet niet wie gedupeerden zijn

Gemeente Waadhoeke weet niet om welke gezinnen het gaat. De Belastingdienst mag de namen van de gezinnen niet geven. Dit is vanwege de privacy. Daarom kan gemeente Waadhoeke deze mensen niet persoonlijk kunnen benaderen. 

Doe melding bij de Belastingdienst

Denkt u dat uw kinderopvangtoeslag onterecht is stopgezet? Of moet u mogelijk onterecht terugbetalen? Bel dan met het speciale Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag: 0800 – 2 358 358. U kunt bellen van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Wat moet u melden bij het Serviceteam?

Bij het Serviceteam kunt u melden:

  • Dat u ongeveer hetzelfde als de ouders uit de CAF 11 zaak is overkomen. Uw kinderopvangtoeslag is eerder onterecht stopgezet of u moest deze onterecht terugbetalen.
  • U wilt op een lijst komen van zelfmelders. Het Serviceteam vraagt naar uw BSN-nummer. Dit nummer staat op uw identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs.

U krijgt na uw melding een bevestiging per post van de Belastingdienst. Het kan wel even duren voordat u bericht krijgt. Dat komt omdat dit veel tijd kost. De Belastingdienst houdt u op de hoogte.

Wilt u uw dossier bij de Belastingdienst bekijken?

Wit u uw dossier opvragen? Dan kan dat op twee manieren:

  • Heeft u een  u persoonlijk zaakbehandelaar? En u wilt uw volledige dossier opvragen? Laat uw zaakbehandelaar dit dan weten. 
  • Hebt u nog geen persoonlijk zaakbehandelaar? Stuur dan een brief naar de Belastingdienst. Zet in de brief duidelijk dat u uw dossier wilt ontvangen en waarom. En ook op welke vragen u graag antwoord wilt. Zet in uw brief verder uw naam, uw adres, uw postcode en uw woonplaats en het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent.

Stuur de brief naar:
Belastingdienst/Toeslagen, 
Postbus 4510
6401 JA HEERLEN

De Belastingdienst neemt zo snel mogelijk contact met u op. Kijk voor meer informatie ook op de website van de Belastingdienst.

Wat kan de gemeente voor u doen?

Bent u persoonlijk geraakt door de fouten van de Belastingdienst? Heeft u bijvoorbeeld schulden gemaakt? Of bent u in andere problemen gekomen? Bel dan met het Gebiedsteam van de gemeente Waadhoeke. Dat kan op telefoonnummer: 0517-380357. Mogelijk kunnen wij u verder helpen. We kunnen in ieder geval samen zoeken naar een oplossing.