Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht

Nieuwe subsidies amateurkunst

vrijdag 26 juli

De gemeente heeft de nieuwe subsidies voor amateurkunst vastgesteld. Muziek- en toneelverenigingen kunnen elk jaar, voor 1 september, een bijdrage aanvragen. Zangverenigingen kunnen na de uitvoering een bijdrage aanvragen. Verenigingen ontvangen alleen een bijdrage als ze optreden in de eigen gemeente. Op deze manier wil Waadhoeke initiatieven met maatschappelijke meerwaarde stimuleren. Er is bijna € 100.000,- beschikbaar.

De muziekverenigingen in Waadhoeke hebben meegedacht over de nieuwe regeling en zijn akkoord met het voorstel. Muziekverenigingen ontvangen nu een vast bedrag van € 1000,- en 30% van de jaarlijkse kosten van de dirigent. Voorwaarde voor de subsidie is dat muziekverenigingen minstens twee keer per jaar in Waadhoeke optreden. 

Zang- en toneeluitvoeringen

Voor zanguitvoeringen kunnen verenigingen volgend jaar  € 125,- per uitvoering en 50% van de kosten van de dirigent ontvangen. Voor bijzondere toneelproducties kan een subsidie van € 350,- worden aangevraagd. Een productie kan bijzonder zijn door een onderwerp dat in het nieuws is, een afwijkende plek, een bijzondere samenwerking of een nieuw publiek. 

Wanneer aanvragen?

Muziek- en toneelverenigingen kunnen elk jaar, voor 1 september, een bijdrage aanvragen. Zangverenigingen kunnen achteraf een bijdrage aanvragen. Dat moet binnen 4 weken na de uitvoering. Klik hier voor het aanvraagformulier.

Klik hier voor de volledige subsidieregeling.
 

Uw Reactie