Vanaf 1 december 2021 kunt u online uw rijbewijs verlengen

woensdag 24 november

Met ingang van 1 december 2021 kunt u in de gemeente Waadhoeke de verlenging van uw rijbewijs online aanvragen via de website van de RDW. U kunt het nieuwe rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Alleen mogelijk bij verlenging of uitbreiding

Online aanvragen is alleen mogelijk bij een verlenging van uw rijbewijs of bij uitbreiding van categorie├źn. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis. Daarnaast blijft ook de mogelijkheid bestaan om uw rijbewijs op het gemeentehuis te verlengen.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te verlengen, heeft u een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. U vindt een erkende fotograaf of fotocabine met de RDW-locatiewijzer op de website van de RDW.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak.