Komt u in aanmerking voor energietoeslag?

maandag 12 september

Inwoners van Waadhoeke met een laag inkomen kunnen €1300,- ontvangen van de gemeente. De Dienst Noardwest Fryslân zorgt voor de uitbetaling. De Energietoeslag is een tegemoetkoming voor de gestegen energieprijzen. Op deze pagina leest u of u iets moet doen om hem aan te vragen.

Heeft u eerder al €800,- Energietoeslag ontvangen?

Dan hoeft u niets te doen. De Dienst beoordeelt of u recht heeft op de extra € 500,-. Als u daar inderdaad recht op hebt, staat de €500,- in oktober op uw bankrekening.

Voor wie is de energietoeslag?

De Energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een inkomen rond het sociaal minimum. Hoe hoog het inkomen precies mag zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. 

Heeft u nog geen energietoeslag aangevraagd?

Twijfelt u na het lezen? Dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met De Dienst. De medewerkers van De Dienst denken graag met u mee. U kunt de toeslag tot 31 december 2022 aanvragen.

Nog niets gehoord?

De Dienst heeft heel veel aanvragen voor de Energietoeslag ontvangen. De verwerking van de formulieren duurt daardoor langer. Als de Dienst uw formulier niet binnen acht weken kan verwerken, krijgt u een brief.

Kabinet stelt geld beschikbaar

Door de fors gestegen energieprijzen komen veel mensen met een laag inkomen in financiële problemen. Het kabinet stelt via de gemeenten geld beschikbaar om deze inwoners tegemoet te komen. De Dienst Noardwest Fryslân zorgt namens de gemeenten Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke voor de uitbetaling van de Energietoeslag.

Financiële hulp

Voor verdere financiële vragen of hulp kunnen inwoners contact opnemen met het Gebiedsteam van Waadhoeke: (0517) - 380 357. Of kom langs op het inloopspreekuur.

Let op cybercriminaliteit

De Dienst Noardwest Fryslân regelt als enige partij de energietoeslag voor gemeente Waadhoeke. Als u benaderd wordt door een andere partij om de toeslag voor u te regelen, trap hier dan niet in. Wees alert op phishingmails en sms’jes waarin staat dat u energietoeslag kunt aanvragen via een knop of link. Aanvragen kan alleen via de Dienst Noardwest Fryslân!