Reisdocumenten en de vakantie

woensdag 10 augustus

Nog even en dan staat de zomervakantie voor de deur. Gaat u op vakantie naar het buitenland? Dan heeft u een geldig reisdocument nodig.

Reisdocument aanvragen of verlengen

Wacht niet tot het laatste moment om een nieuw reisdocument aan te vragen. Bespaar uzelf problemen en extra kosten en vraag uw reisdocument op tijd aan. Hoe u dit doet leest u op onze pagina's over reisdocumenten.

Reizen met kinderen

Uw kind heeft een eigen paspoort of identiteitskaart nodig om naar het buitenland te mogen reizen. U vraagt het document samen aan op afspraak in het gemeentehuis. 

Let op:

Id kaart: is uw kind jonger dan 12 jaar?

Paspoort: is uw kind jonger dan 18 jaar?

Neem dan ook mee:

  • Een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier (PDF, 59 KB)  van beide ouders of van verzorgenden die het gezag hebben.
  • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs van beide ouders of van verzorgenden die het gezag hebben

Laat je niet zomaar kopiƫren!

Bescherm je identiteitsgegevens en maak het fraudeurs moeilijker om jouw gegevens te misbruiken. De KopieID-app helpt hierbij. Met deze app maak je een veilige kopie van je identiteitsdocument en bescherm je jouw identiteitsgegevens. Door overbodige gegevens door te strepen en de kopie te voorzien van een watermerk, bescherm je de kopie tegen mogelijk misbruik. Lees meer over de app en hoe u deze kunt downloaden op de website van Rijksoverheid.