Wegafsluiting Burgemeester J. Dijkstraweg Franeker

dinsdag 21 juni

Van 4 tot en met 15 juli is een gedeelte van de Burgemeester J. Dijkstraweg (N384) in Franeker afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Aannemer Jansma Drachten werkt dan aan het asfalt tussen de rotonde Harlingerweg en de rotonde bij bedrijventerrein Kie. Ook de provinciale brug (Frisiabrêge) over het Van Harinxmakanaal wordt onderhanden genomen.

Werkzaamheden

Het asfalt onderhoud is nodig, omdat het asfalt in slechte staat is. Er vallen hier en daar gaten in. Er komen nieuwe lagen asfalt op de weg. De brug krijgt één nieuwe asfaltlaag op het vaste en beweegbare deel krijgt een nieuwe slijtlaag. Ook worden de voegovergangen tussen de brug en de weg weer netjes gemaakt.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is er een omleidingsroute. Auto -en vrachtverkeer kan het bedrijventerrein Industrieterrein West bereiken via de afslag Harlingerweg (Karwei) of afslag Kiesterzijl. Industrieterrein Kie is alleen bereikbaar vanaf de N384 vanuit zuidelijke richting. Omrijden kan via de Stationsweg en Tzummerweg en N384. Fietsers kunnen wel langs de werkzaamheden fietsen. Scheepvaartverkeer waarvoor de brug open moet, kan erop 12 juli niet langs. 

Meer informatie 

Bekijk de kaart voor meer informatie over wegafsluitingen en omleidingsroutes. Daarnaast is er sinds kort een pagina voor wegwerkzaamheden in Waadhoeke. Deze wordt gaande weg gevuld met projecten.