Vergunningen voor ondernemers

Bekijk de vergunningen voor ondernemers door op de onderstaande knop te klikken.

Heb je een idee voor een project en wil je weten of dat haalbaar is? Of heb je een plan, maar wil je eerst de mogelijkheden bespreken? Wil je weten of en welke vergunningen je nodig hebt? Dan is het mogelijk om vooraf samen met de gemeente jouw idee te verkennen. Je ontdekt dan of jouw idee past binnen de visie van de gemeente, met welke regels je te maken krijgt en wat je misschien nog verder moet uitwerken. Wij helpen je graag verder op weg. Klik daarvoor op de knop hieronder.

Met ingang van de Omgevingswet op 1 januari is de term ‘bestemmingsplan’ vervangen door het ‘omgevingsplan’. Meer informatie over het omgevingsplan vind je op deze pagina. Wil je meteen weten welke gebruiks- en bouwregels er voor jou gelden? Op de website Omgevingswet.overheid.nl kun je jouw adres opzoeken en ontdekken welke gebruik- en bouwregels er op die plek gelden.

Op de website Omgevingswet.overheid.nl kun je uitzoeken wat je precies moet aanvragen voor jouw activiteiten. Bijvoorbeeld voor het bouwen van een nieuwe loods of het veranderen van het gebruik. Daarvoor gebruik je de ‘Vergunningcheck’. Via het tabblad ‘Aanvragen’ op die pagina kun je meteen een aanvraag of een melding bij ons indienen.