Paspoort aanvragen

Een paspoort vraagt u persoonlijk aan, dit geldt ook voor kinderen. Maak hiervoor een afspraak. Vijf werkdagen later kunt u uw paspoort op afspraak ophalen op het gemeentehuis. Met een paspoort reist u de hele wereld over.

Betaal bij voorkeur met de pin.

Soort paspoort Kosten Geldigheid
18 jaar en ouder € 75,80 10 jaar
Jonger dan 18 jaar € 57,30 5 jaar
Zakenpaspoort € 75,80  
Tweede paspoort € 75,80  
Vluchtelingenpaspoort € 57,30  
Vreemdelingenpaspoort € 57,30  
Spoedaanvraag € 51,60 extra  

Bent u 18 jaar of ouder?

  • Alle geldige én verlopen paspoorten en identiteitskaarten die u heeft.
  • Bent u uw identiteitsbewijs kwijt? Of is het gestolen? Bij diefstal of verlies moet u aangifte doen. Dat kan bij de gemeente. Wij maken dan voor u een ‘Verklaring van vermissing’ op.
  • Een pasfoto die voldoet aan de eisen. Nieuw in 2020: de foto mag niet ouder zijn dan zes maanden op het moment van de aanvraag.
  • Pinpas.

Bent u jonger dan 18 jaar?

Neem dan ook het volgende mee:

  • Een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier (pdf, 59 KB)  van beide ouders of van verzorgenden die het gezag hebben.
  • Een geldig identiteitsbewijs van beide ouders of van verzorgenden die het gezag hebben.
  • Neem bij voorkeur één van uw ouders mee.

Sneller paspoort ontvangen

Vijf dagen na de aanvraag van een paspoort ligt dit klaar voor u. Heeft u sneller een paspoort nodig? Bij de balie van het gemeentehuis kunt u op afspraak een spoedaanvraag indienen. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden. Het nieuwe paspoort ligt dan binnen twee werkdagen voor u klaar. Voor het ophalen moet u een afspraak maken.

Reizen met kinderen

Uw kind heeft een eigen paspoort of identiteitskaart nodig om naar het buitenland te mogen reizen. U vraagt het paspoort samen aan op afspraak in het gemeentehuis. Reist u als enige ouder met uw kind naar het buitenland? Download de nodige formulieren voor het reizen met minderjarigen.