Ga naar de inhoud

Stempas

Twee weken voor de verkiezing ontvangt u twee stempassen: één stempas voor de waterschapsverkiezingen en één stempas voor de Provinciale Statenverkiezingen. U ontvangt uw stempas eind februari/begin maart 2019.

De stempas krijgt u op het adres waar u op 4 februari 2019 staat ingeschreven. De stempas toont aan dat u het recht heeft om te stemmen.

Vervangende stempas aanvragen

Is uw stempas verdwenen, verscheurd of u heeft hem nooit ontvangen? Of zijn uw gegevens niet goed leesbaar?

Vraag dan persoonlijk een vervangende stempas aan bij de gemeente Waadhoeke. Mocht u alsnog uw 'oude' stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen. U kunt alleen stemmen met uw nieuwe stempas. Vraag online met uw DigiD of persoonlijk in ons gemeentehuis een nieuwe stempas aan.

Online

Online kunt u een stempas aanvragen tot uiterlijk 15 maart 2019. Klik voor een vervangende stempas op onderstaande knop.

Mondeling

Een mondelinge aanvraag om een vervangende stempas kan tot uiterlijk dinsdag 19 maart 2019 12.00 uur worden aangevraagd. U komt daarvoor naar ons gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak. Vergeet u niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen?

Identiteitsbewijs, geldig of verlopen?

Op de dag van de verkiezingen mag uw identiteitsbewijs maximaal 5 jaar verlopen zijn. Staat op uw identiteitsbewijs de geldigheid tot 21 maart 2014, dan zit u goed. 

Direct een identiteitsbewijs aanvragen? Maak een afspraak bij ons:

Uw Reactie