Ga naar de inhoud

Afvalstoffenheffing

De gemeente is verantwoordelijk voor het inzamelen van het huishoudelijk afval en grofvuil. Hiervoor betaalt u afvalstoffenheffing.

Wat heeft u nodig?

  • Uw DigiD inlogcode om een automatische incasso aan te vragen of te wijzigen.

Wat kost het?

Soort Tarief
Eenpersoonshuishouding € 190,00
Meerpersoonshuishouding € 237,50
Extra per grijze container € 130,60
Extra per groene container € 71,80

Handig om te weten

  • Hoeveel u precies betaalt, hangt af van het aantal bewoners op uw adres per 1 januari.
  • De afvalstoffenheffing wordt bij de gebruiker van een perceel (het adres) in rekening gebracht.

De aanslag

U krijgt ieder jaar de gecombineerde aanslag gemeentelijke heffingen. Daarop staan onder andere de rioolbelasting en afvalstoffenheffing. Bent u op 1 januari de eigenaar van een woning of eigenaar of gebruiker van een bedrijfsgebouw? Dan zit in deze gecombineerde aanslag ook de ozb-aanslag.

U betaalt in 8 maandelijkse termijnen als u gebruik maakt van automatische incasso. Wanneer u zelf de betalingen doet, betaalt u in 3 termijnen. U vraagt een automatische incasso aan met bovenstaande knop.

Kwijtschelding

Kunt u de aanslag niet of alleen met moeite betalen? U kunt dan kwijtschelding aanvragen. U kunt de kwijtschelding aanvragen bij het Noordelijk Belastingkantoor (voorheen Hefpunt). Of bel met de gemeente Waadhoeke 0517 - 380 380, u krijgt dan een formulier toegestuurd.

Bezwaar

Bent u het niet eens met de aanslag? Of hebt u onterecht een aanslag gekregen? We willen u graag helpen, neem contact op met ons. Bent u na het contact met ons nog niet tevreden? U kunt dan bezwaar indienen.

Uw Reactie