Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken

Belastingen betalen

Aanslag betalen in drie termijnen

Betaalt u zelf de aanslag? Dat kan alleen in drie termijnen. Op de aanslag staan de eerste en de laatste betaaldagen vermeld. Het hele bedrag moet uiterlijk voor de laatste betaaldag zijn betaald.

Aanslag betalen met automatische incasso

U kunt ook gebruik maken van automatische incasso. De gemeente schrijft het geld dan automatisch in acht termijnen van uw rekening af.

Rekeningnummer wijzigen

Wilt u uw rekeningnummer wijzigen? Dat regelt u ook in bovenstaand formulier.

Kwijtschelding

Heeft u een laag inkomen (bijstandsniveau)? U komt dan misschien in aanmerking voor kwijtschelding. Vraag dit aan bij het Noordelijk Belastingkantoor (voorheen Hefpunt).

In de laatste week van februari ontvangt u twee aanslagen. Een aanslag voor de gemeentelijke belastingen van gemeente Waadhoeke en een aanslag van het Noordelijk Belastingkantoor voor de waterschapsbelastingen. Wilt u kwijtschelding aanvragen? Dat kan pas wanneer u beide aanslagen heeft ontvangen.

Wat heeft u nodig?

Uw Digid-inlogcode om kwijtschelding aan te vragen.

Betalingsregeling

Kunt u de gemeentelijke belastingen door omstandigheden niet op tijd betalen? Dan is er de mogelijkheid om een betalingsregeling aan te vragen. Wij nemen telefonisch contact met u op om het verzoek te bespreken. Lukt dit niet dan sturen wij, indien bij ons bekend, een e-mail. Lukt ook dit niet, dan sturen wij een brief met een voorstel.

Bezwaar

Bent u het niet eens met de aanslag? Of heeft u onterecht een aanslag gekregen? We willen u graag helpen. Neem contact op met ons. Bent u na het contact met ons nog niet tevreden? Dan kunt u bezwaar indienen.

Uw Reactie