Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken

Mantelzorgwaardering

Vraag Mantelzorgwaardering aan

Gemeente Waadhoeke hecht veel waarde aan de mantelzorgers in de gemeente. Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorger. Het is ook de start van de Week van de Mantelzorg. Elke gemeente mag op haar eigen manier invulling geven aan de waardering van mantelzorgers. Gemeente Waadhoeke kiest er in 2019 voor om mantelzorgers te waarderen met een geldbedrag van € 50,-. 

“De verhalen van mantelzorgers maken altijd diepe indruk op mij. Zij zorgen vaak iedere dag voor een ander die dat nodig heeft, maar denken meestal niet aan zichzelf. Dat is wel belangrijk om het vol te kunnen houden. Het steunpunt Mantelzorg helpt daar bijvoorbeeld bij. Maar ook met deze mantelzorgwaardering 2019 laten we onze grote waardering voor hen zien,” zegt wethouder Boukje Tol. 

Samen mantelzorgwaardering aanvragen

Gemeente Waadhoeke wil graag alle mantelzorgers waarderen die langdurige en intensieve mantelzorg bij hen thuis of bij iemand anders thuis verlenen. Bent u mantelzorger of bent u zorgvrager en wilt u uw mantelzorger waarderen? Vraag dan samen de Mantelzorgwaardering aan. Dit kan vanaf 10 november tot uiterlijk 31 december 2019. 

Voorwaarden

Er zijn voorwaarden verbonden aan de mantelzorgwaardering:

  • De zorgvrager woont in de gemeente Waadhoeke;
  • Per zorgvrager kan er één mantelzorgwaardering worden aangevraagd;
  • U verleent langer dan zes maanden en meer dan acht uur per week mantelzorg;
  • U verricht taken die de zorgvrager zelf niet meer kan doen. Die hulp is meer dan de normale, dagelijkse zorg tussen partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten. Denk aan: persoonlijke verzorging, psychische begeleiding;
  • U bent 18 jaar of ouder;
  • U bent geen betaalde mantelzorger of een zorgvrijwilliger: de mantelzorger kan niet op elke gewenst moment stoppen met mantelzorgen.  

Opgaveformulier

Vraag de mantelzorgwaardering aan via onderstaande knop. Of haal het formulier op het gemeentehuis of bij De Skûle Welzijn, Godsacker 35 in Franeker.

Uw Reactie