Ga naar de inhoud

Tegemoetkoming kinderopvang

Gaat uw kind naar het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal? Misschien kunt u een bijdrage in de kosten krijgen. De Belastingdienst bepaalt of u een tegemoetkoming kinderopvang krijgt en hoe hoog deze is. U moet de tegemoetkoming bij de Belastingdienst aanvragen.

Wat heeft u nodig?

  • Uw DigiD inlogcode

Handig om te weten

  • Om kinderopvangtoeslag te krijgen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Op de website van de Belastingdienst staat wanneer u in aanmerking komt voor de kinderopvangtoeslag. Zo moet de kinderopvang waar uw kind heengaat ingeschreven staan bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.
  • Landelijk Register Kinderopvang.De gemeente checkt of de opvang goed en veilig is. Goedgekeurde opvang staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en heeft een LRK-nummer. Zonder dit nummer kunt u geen toeslag aanvragen.
  • Wilt u kinderopvangtoeslag voor 2018 aanvragen? Doe dat wel op tijd. Anders loopt u een deel van de toeslag mis. Vraag de kinderopvangtoeslag aan binnen 3 maanden nadat uw kind voor het eerst naar de opvang gaat.
Uw Reactie