Ga naar de inhoud

Vrijwilligerswerk en mantelzorg

Bent u vrijwilliger of mantelzorger en hebt u behoefte aan advies of ondersteuning? Wilt u zelf graag als vrijwilliger aan de slag? Dan kunt u terecht bij de medewerkers en vrijwilligers van De Skûle Welzijn, de organisatie voor maatschappelijke ondersteuning in de gemeente.

Vrijwilligers

Er zijn veel redenen om vrijwilligerswerk te doen. U wilt iets voor een ander betekenen, u wilt sociale contacten opbouwen, meer zelfvertrouwen krijgen. Of u wilt terugkeren op de arbeidsmarkt, kennis overdragen aan anderen of werkervaring opdoen.

Vrijwilligerscentrale

De Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn is het aanspreekpunt in de gemeente Waadhoeke voor het ondersteunen, versterken en vernieuwen van vrijwilligerswerk.

Voor alle vragen en ideeën op het gebied van vrijwilligerswerk kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale. Kijk voor meer informatie op de website van De Skûle.

Mantelzorg

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor hun zieke of gehandicapte kinderen, ouders, familieleden, vrienden of buren. Mensen geven deze zorg uit liefde of persoonlijke betrokkenheid. Bij ernstig zieken kan de behoefte aan zorg oplopen tot 24 uur per dag. Doordat mensen steeds langer thuis wonen, komen er ook steeds meer mantelzorgers.

Steunpunt Mantelzorg

Heeft u ondersteuning nodig bij het geven van mantelzorg? Het Steunpunt Mantelzorg van De Skûle Welzijn denkt graag met u mee. Of maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving die veel zorgt voor een ander? Ook dan kunt u bij het steunpunt terecht.

 

Uw Reactie