Verduurzaam uw woning

U wilt duurzaam wonen of ondernemen in Waadhoeke. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

Het verduurzamen van uw woning heeft allemaal voordelen. Zoals lagere maandlasten, meer wooncomfort en een hogere (verkoop)waarde. Het Duurzaam bouwloket kan u alles vertellen over het treffen van duurzame maatregelen. 

Met de Investeringssubsidie duurzame energie kunt u een tegemoetkoming krijgen bij de aansluiting op een warmtenet, isolatiemaatregelen of aankoop van een zonneboiler of warmtepomp. Dit kan particulier en zakelijk.

Daarnaast is het mogelijk om als huiseigenaar geld te lenen met een energiebespaarlening. Met de lening kunt u minimaal €1.000,- en maximaal €65.000,- lenen. Let op! Geld lenen kost geld.

Van de Provincie Fryslân krijgt u 0.5% korting op de rente van de Energiebespaarlening. Deze korting is er voor alle woningeigenaren in Fryslân. De hoogte van de korting is afhankelijk van de looptijd van uw lening. Bekijk alle voorwaarden van deze lening op de website van het warmtefonds.

Op duurzamehuizenroute.nl ziet u voorbeeldhuizen en verhalen van huiseigenaren die hun huis al eerder verduurzaamd hebben, of daar nog mee bezig zijn. Zij vertellen u meer over hun ervaringen met duurzaam wonen en verbouwen.

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Wilt u meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijkt u naar energiebesparende mogelijkheden? Kom in contact met een huiseigenaar met een duurzame woning en leer van hun ervaringen!

Ervaringen uit eerste hand

Het hele jaar door kunt u via de website huiseigenaren benaderen voor vragen of aanvullende informatie. Dit kan door middel van het contactformulier bij de woningen. Bekijk de duurzame huizen bij u in de buurt. U kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of kenmerk. De meer dan 1.750 huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan!