Vrijwilligerswerk en mantelzorg

Bent u vrijwilliger of mantelzorger en wilt u advies of ondersteuning? Of wilt u zelf als vrijwilliger aan de slag? Dan kunt u terecht bij De Skûle Welzijn. Dit is de organisatie voor maatschappelijke ondersteuning in de gemeente.

Er zijn veel redenen om vrijwilligerswerk te doen. U wilt bijvoorbeeld iets voor een ander betekenen, sociale contacten opbouwen of meer zelfvertrouwen krijgen. Of u wilt terugkeren op de arbeidsmarkt, kennis overdragen aan anderen of werkervaring opdoen.

Vrijwilligerscentrale

Voor alle vragen en ideeën over vrijwilligerswerk kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn. De Vrijwilligerscentrale ondersteunt, versterkt en vernieuwt vrijwilligerswerk.

Mantelzorgers zorgen voor hun zieke of gehandicapte kinderen, ouders, familieleden, vrienden of buren. Dat doen zij uit liefde of persoonlijke betrokkenheid. Doordat mensen steeds langer thuis wonen, komen er ook telkens meer mantelzorgers.

Steunpunt Mantelzorg

Heeft u ondersteuning nodig bij het geven van mantelzorg? Of maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving die veel zorgt voor een ander? Het Steunpunt Mantelzorg van De Skûle Welzijn denkt graag met u mee.