Verruiming openingstijden bezienswaardigheden

In verband met de huidige maatregelen zijn vele bezienswaardigheden in onze gemeente (nog) genoodzaakt om hun deuren te sluiten. Toch zijn wij alvast aan het kijken welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot de verruiming van de openingstijden als er meer versoepelingen mogelijk zijn.

Wij horen vaak dat toeristen, fietsers en wandelaars erg nieuwsgierig zijn naar bezienswaardigheden zoals kerken of kleine musea, maar voor een dichte deur staan. Daarom zijn we de mogelijkheden voor het verruimen van de openingstijden aan het verkennen. Dit kan bijvoorbeeld door nieuwe vrijwilligers te werven, of door een QR-code aan het deurslot te koppelen.

Stichting Alde Fryske Tsjerken heeft aangegeven dat zij nadenken over het zo breed mogelijk toegankelijk maken van hun kerken voor toeristen. We zijn met elkaar in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ook gaan we gesprekken voeren met kerkbesturen en kleine musea.

Mocht u suggesties/idee├źn hebben over de verruiming van de openingstijden dan horen wij dit graag via c.vanwieren@waadhoeke.nl.