Eerste rijbewijs aanvragen

Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan. Maak hiervoor een afspraak via de knop hieronder. Vijf werkdagen later kunt u uw rijbewijs op afspraak ophalen op het gemeentehuis.

Heeft u al een rijbewijs? En wilt u deze verlengen of uitbreiden met een categorie? Op deze pagina leest hier meer over.

Let op: bent u uw rijbewijs kwijtgeraakt of is deze gestolen? Geef deze dan eerst op als vermist voordat u een nieuw rijbewijs aanvraagt.

Het rijbewijs kost: € 41,60. U betaalt het bedrag direct aan de balie (het liefst) met uw pinpas of via contactloos betalen.

Heeft uw aanvraag spoed? Dan betaalt u € 34,10 extra extra bovenop de normale kosten. Vraagt u het rijbewijs aan voor 14.00 uur? Dan ligt het rijbewijs met een spoedaanvraag binnen twee werkdagen voor u klaar in plaats van vijf. Voor het ophalen maakt u een afspraak.

Voor het aanvragen van een eerste rijbewijs heb je een gezondheidsverklaring nodig. Vaak regelt de rijschool dat. Informeer dan eerst of daar al een gezondheidsverklaring voor u is aangevraagd. Veel rijscholen doen dat. Een aanvraag bij de gemeente is dan niet nodig.

  • Een geldig paspoort of geldige ID-kaart.
  • Een pasfoto die voldoet aan de eisen. De foto mag niet ouder zijn dan zes maanden op het moment van de aanvraag.
  • Uw pinpas of apparaat (smartwatch, telefoon etc.) met contactloos betalen functie.