Berichtenbox

De Berichtenbox is jouw persoonlijke brievenbus waarin je digitale post van de overheid ontvangt. Je bekijkt jouw berichtenbox via: Mijn Overheid.

Heb je toestemming gegeven om post van gemeente Waadhoeke in je berichtenbox te ontvangen? Dan krijg je de brief over de gemeentelijke heffingen (belastingen) alleen nog maar digitaal en niet meer via de post. 

Tip: Je bepaalt zelf van welke organisaties je digitale post via de Berichtenbox ontvangt. Je kunt dit instellen via Instellingen: Organisaties Berichtenbox.

Je kunt MijnOverheid en de Berichtenbox zien als jouw brievenbus. Heb je een inhoudelijke vraag over een brief in jouw Berichtenbox van de gemeente? Dan kun je contact opnemen met ons.

MijnOverheid en de Berichtenbox zijn alleen maar een tussenpartij. Daarom kun je vanuit de Berichtenbox geen berichten versturen of beantwoorden.

Heb je nieuwe post in jouw Berichtenbox? Als je e-mailmeldingen instelt, ontvang je automatisch een mail als je een nieuw bericht ontvangt. Ook krijg je herinneringsmeldingen als er ongelezen post in jouw Berichtenbox zit.

Wil je geen digitale post missen? Net zoals je regelmatig jouw brievenbus leegt, is het verstandig om regelmatig in te loggen op MijnOverheid.

Wil je digitaal jouw post lezen en de Berichtenbox gebruiken, maar wil je hulp? Of wil je iemand anders toestemming geven om jouw digitale post van de overheid te lezen? Dan kun je iemand anders toestemming geven jouw digitale post te lezen. Dit noemen we machtigen.

Via DigiD Machtigen machtig je die persoon. Deze persoon logt dan in met zijn eigen inloggegevens, maar kan na jouw toestemming ook jouw post lezen.

Wist je dat:

  • Je meerdere mensen toegang kunt geven tot jouw Berichtenbox? Bijvoorbeeld jouw kinderen?
  • Het niet de bedoeling is om met machtigen deze persoon jouw eigen inloggegevens te geven?
  • Je dit eenvoudig kunt regelen via DigiD machtigen?

Ga naar DigiD Machtigen