Isolatiesubsidie

Heb jij een slecht geïsoleerde woning en wil jij je huis beter isoleren? Bekijk dan of je gebruik kan maken van isolatiesubsidie. Je kan tot € 5.500,- aanvragen om uit te geven aan isolatie.

Deze subsidie is onderdeel van een landelijk plan om woningen in Nederland te isoleren. Dit plan heet het Nationaal Isolatieprogramma (NIP).

In aanmerking komen huizen die niet goed geïsoleerd zijn, met een energielabel D, E, F, G of een vergelijkbare staat. Ook bepaalt de hoogte van de WOZ-waarde van je huis of je in aanmerking komt voor de subsidie. Bekijk alle regels en meld je aan via Duurzaam Bouwloket.

 Als je de aanvraag voor deze subsidie invult, zie je direct of je in aanmerking komt en hoe hoog dit bedrag is. Kan je een bedrag aanvragen? Dan kan je hiermee jouw dak, vloer, bodem en/of ramen laten isoleren via één van de volgende opties:

  1. Via een isolatiebedrijf: Een isolatiebedrijf komt bij je thuis. Dit bedrijf bekijkt welke isolatie mogelijk is en maakt een offerte. Ga je akkoord met de offerte? Dan plaatst het bedrijf de isolatie. Ga je niet akkoord? Dan zit je nergens aan vast.  Is de offerte hoger dan de bijdrage van de gemeente? Als je akkoord gaat met de offerte, betaal je alleen het verschil. Lees hier meer over de regels.
  2. Zelf een bedrijf regelen: Je regelt de isolatie met een bedrijf. Nadat de isolatiemaatregel is uitgevoerd, betaal je de rekening en levert deze bij Duurzaam bouwloket in. Als alles klopt, betaalt Duurzaam bouwloket het bedrag terug. Lees hier alles wat je moet weten als je zelf een bedrijf regelt.
  3. Doe-het-zelf: Wil je zelf gaan isoleren? Dan is het mogelijk om met gebruik van deze subsidie isolatiematerialen te bestellen bij lokale bouwmarkten. Op dit moment zijn we nog bezig om dit aanbod te organiseren. Wil je hiervan gebruikmaken? Meld je dan aan voor de wachtlijst. Je ontvangt van ons een bericht zodra het doe-het-zelf aanbod klaarstaat.

Heb je vragen over de subsidie? Neem dan contact op met Duurzaam Bouwloket. Dit kan via een contactformulier of telefonisch via 072 743 39 56 op werkdagen tot 17:30 uur.