Hoe gasvrij ben jij?

Wij besparen! Do ek? Marlous, Martijn, Els en Reinoud delen in hun verhaal hoe zij bezig zijn met het isoleren van hun woning. Voor welke maatregelen hebben zij gekozen? Hoe ging het verduurzamen hun af? Welke tips geven zij? Bekijk de video’s, ontdek hun ervaring en laat je inspireren!
 

Energiebesparen is goed voor het klimaat en ook voor je portemonnee. Maar waar begin je? In de video’s nemen Marloes en Martijn je mee in hun zoektocht naar goed isolatiemateriaal  en hoe zij hun keuken zo gasvrij mogelijk hebben ingericht. Els en Reinoud gingen voor een warmtepomp en zonnepanelen. Maar welke kies je dan? Jij weet een stuk meer na het bekijken van hun verhalen.

Energie besparen begint bij inzicht in jouw situatie. Er zijn veel tests en tools die jou daarbij kunnen helpen. En je kunnen adviseren over waar te beginnen. Je vindt ze hieronder op een rij. Wil je liever tips aan huis? Bekijk dan of een energiecoach jou kan helpen.

  • Wat zijn de problemen in jouw woning? Door een scan van je huis te doen weet jij precies waar je moet beginnen. En wat je het meeste oplevert.
  • Zijn zonnepalelen iets voor jou? Doe de zonnepanelencheck zodat jij weet welke vragen je kunt stellen bij het aanvragen van een offerte.
  • Is jouw huis klaar voor een warmtepomp? Doe de verwarmingstest op de website van milieucentraal.
  • Verlies je warmte via het dak? Met de dakcheck kom je erachter wat de beste aanpak is.
  • Heeft je huis nog ramen met enkel glas? Ontdek in twee miniuten wat het kost én oplevert als je deze vervangt door isolerend glas.
  • Welk energielabel heeft jouw woning eigenlijk? Kom erachter.

Een koophuis of huurhuis? Een woning die redelijk op orde is of net een kluswoning gekocht? Grote of kleine klussen? Er zijn altijd mogelijkheden om het gasverbruik te verminderen en zo geld te besparen. Gemeente Waadhoeke helpt je graag op weg! Bekijk bijvoorbeeld dit handige 6 stappenplan waarmee jij het gasverbruik in jouw woning vermindert.

Energiebesparende maatregelen leveren je geld op. Maar soms duurt het even voordat het zich uitbetaalt. Eerst moet je geld investeren. Waar haal je dat geld vandaan? Voor sommige maatregelen zijn er subsidies, dat scheelt je in kosten. Ook zijn er leningen met gunstige voorwaarden. Bekijk hier de subsidies en leningen. En via je hypotheek kun je vaak extra geld lenen.

We nodigen iedereen uit kleine of grote stappen te maken die passen bij de eigen leefsituatie. Alle stappen samen verminderen ons totale gasverbruik. Samen op weg naar een gasvrije gemeente.