Melding verkeer

Is er sprake van een onveilige verkeerssituatie of zijn er parkeerproblemen? Op deze pagina lees je hier meer over. 

Doe een melding bij ons bij één van onderstaande situaties:

  • Een onveilige situatie in het verkeer
  • Parkeerproblemen
  • Te hard rijden

Er wordt te hard gereden in mijn straat. Wat kan ik doen?

Doe dan een melding. Wij bekijken de melding en nemen als het nodig is maatregelen om situatie in het verkeer veiliger te maken. Zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de weg. In onze mobiliteitsvisie lees je meer over projecten in Waadhoeke in het verkeer waar we de komende jaren mee aan de slag gaan.

Er is een onveilige situatie in het verkeer. Wat kan de gemeente doen?

Bij de inrichting van kruispunten en wegen houden we rekening met de veiligheid. Komt de onveilige situatie in het verkeer vaker voor? Doe dan een melding. Wij bekijken de melding en nemen als het nodig is maatregelen om situatie in het verkeer veiliger te maken.

Het uitzicht in mijn straat is slecht. Plaatsen jullie ook verkeersspiegels?

Nee, we plaatsen geen verkeersspiegels in de straat. Verkeersspiegels maken situaties in het verkeer juist onveiliger. De afstand en snelheid van het verkeer is lastig in te schatten met behulp van de spiegel. Bovendien is de spiegel bij slecht weer niet goed te zien.

Is het mogelijk om een zebrapad aan te leggen in een straat waar de maximumsnelheid 30 km/u is?

In zeer zeldzame gevallen is dit mogelijk. Voorwaarde moet wel zijn dat er veel voetgangers oversteken op een bepaalde plek verspreid over de hele dag.

Kan ik een parkeerplek van de gemeente kopen of huren?

Nee, we verkopen of verhuren geen parkeerplekken. De wegen en parkeerplekken zijn openbaar voor iedereen.

Wat moet ik doen als er een auto voor/tegenover mijn uitrit staat en ik niet van mijn oprit af kan?

Parkeren voor een inrit of uitrit mag niet. Als je niet van je oprit af kan, neem dan contact op met de afdeling Handhaving of neem contact op met de politie. Zij helpen je graag verder.

Is het mogelijk om extra parkeerplaatsen aan te leggen?

We zijn zeer terughoudend in het aanleggen van extra parkeerplekken. Extra parkeerplaatsen gaan bijna altijd ten koste van groen of van een speelplek. Dat vinden we niet wenselijk, en daarom kan het voorkomen dat het parkeerprobleem in jouw wijk niet (direct) opgelost kan worden. Ook moeten we eerst bepalen of er wel een parkeerprobleem is. Lukt het niet om jouw auto binnen een loopafstand van 100 meter tot jouw woning te parkeren? Dan bekijken we per situatie wat er mogelijk is. Je leest meer over parkeernormen in Waadhoeke op de website Overheid.nl.

Is het mogelijk om de groenstrook te vervangen door extra parkeerplaatsen?

Nee, we vervangen geen groenstroken door parkeerplaatsen. Dit maakt de buurt minder aantrekkelijk. Bovendien is groen ook belangrijk voor het klimaat en de waterafvoer.

Hoe blijf ik op de hoogte van mijn melding?

Vul dan een e-mailadres in als je een melding doet. Wij houden je via de e-mail op de hoogte van jouw melding.