Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen kan jouw bedrijf veel interessante mogelijkheden opleveren. Hieronder vind je enkele organisaties in Friesland die je kunnen helpen bij het in kaart brengen van deze mogelijkheden.

Ynbusiness

Ynbusiness Internationaal ondernemen kijkt graag met je mee welke stappen op het gebied van internationalisering geschikt voor je kunnen zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Ynbusiness.

Friese Exportclub

De Friese Exportclub is de netwerkclub voor en door bedrijven die internationaal actief zijn. Door middel van kennisdeling en netwerken kan de Friese Exportclub helpen bij het vergroten van jouw exportkansen. Kijk voor meer informatie op de website van de Friese Exportclub.

Oranjewoud Academy

De Oranjewoud Academy helpt ondernemers om internationale kansen te leren identificeren. Kijk voor meer informatie op de website van de Oranjewoud Academy

World Trade Center Leeuwarden

World Trade Center Leeuwarden ondersteunt bedrijven met internationale ambitie en helpt bij het professionaliseren van de export en import. Kijk voor meer informatie op de website van het World Trade Center.

Ondernemersplein – Starten met export

Bij het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel, kun je onderzoeken of export past bij jouw bedrijf en kun je een exportplan maken. Kijk voor meer informatie op de website van Ondernemersplein.

RVO Exportwijzer

De RVO – Exportwijzer helpt ondernemers met internationale ambities om eenvoudig hun weg te vinden wanneer ze willen gaan exporteren. Kijk voor meer informatie op de website van van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland over de RVO Exportwijzer.

Starters International Business

Wil je jouw product in het buitenland op de markt brengen, maar heb je net dat extra beetje hulp nodig? Dan is er de regeling Starters International Business (SIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland over Starters International Business.