Parkeren bezoekers Schil

Als je je auto wilt parkeren in een wijk buiten de grachten van de stad Franeker (een ‘schilwijk’), moet je daarvoor betalen. Als bewoner van de schilwijk kunt je een parkeervergunning voor bezoekers aanvragen. Op deze pagina kun je jouw digitale parkeervergunning voor de schilwijk aanvragen, verlengen, wijzigen of opzeggen. Bekijk op deze kaart welke adressen onder de parkeerzone Schil vallen.

  • €16,00 voor bewoners van de Schil. De vergunning is twee jaar geldig. De huidige periode loopt van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2025.
  • DigiD – om in te loggen.
  • iDEAL – om de kosten van de vergunning te betalen.
  • Je staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) op een adres in de Schil rondom Franeker. 
  • Per adres wordt maximaal één bezoekersvergunning verstrekt.

Een parkeervergunning is kentekengebonden. Wanneer je gebruik maakt van de bezoekersvergunning, meld je het kenteken van je bezoek aan door in te loggen met je pin- en meldcode. Jouw vergunning kan maar met één kenteken per keer aangemeld zijn. Dit hoeft niet altijd hetzelfde kenteken te zijn.

De parkeervergunningen in Franeker zijn volledig digitaal. Dit betekent het aanvragen, wijzigen, opzeggen, betalen en de controle van je parkeervergunning. Bij de controle van jouw vergunning scannen de parkeercontroleurs het kenteken. Je hoeft geen vignet meer onder de ruit van je voertuig te plaatsen.