Subsidie Duurzaamheidsadvies

Wil je je energielasten verlagen of meer comfort? Denk je er over om je woning te verduurzamen door bijvoorbeeld te isoleren? Win dan advies in bij een erkend adviseur. Zo zorg je ervoor dat je een goed overzicht hebt voor je van start gaat. Wij willen je graag helpen met een subsidie voor (een deel van) de kosten voor een duurzaamheidsadvies.

Woon je in de gemeente Waadhoeke en heb je een eigen woning? Dan zijn er 4 soorten advies waar je subsidie voor kunt aanvragen.

 1. Energieadvies op maat: maatwerkadvies geeft aan welke maatregelen energiebesparing voor je woning opleveren, je comfort verhogen en het binnenklimaat verbeteren. In het advies staan ook de kosten vermeld en de tijd die het duurt voordat je de investering hebt terugverdiend met de besparing op je energierekening.
 2. Blowerdoortest: luchtlekkages zorgen voor hoge energiekosten. Deze test spoort luchtlekkages op door een blower.
 3. Thermografisch advies: een inspectie van je woning of appartement waarbij koude plekken in beeld gebracht worden door een thermografische camera.
 4. Ecologische quickscan: een ecologische quickscan brengt in beeld welke beschermde dieren en planten er in de omgeving leven. Voor het verkrijgen van sommige vergunningen is het verplicht om onderzoek te doen naar het effect van je plannen op de natuur. Zijn er negatieve effecten, dan heeft dat dat invloed op de uitvoering van de werkzaamheden.

Je kan de subsidie tot 31 december 2026 aanvragen via de knop hieronder. Je krijgt maximaal € 250,- incl. btw subsidie. Vraag de subsidie aan op basis van de offerte. Laat het advies of de test binnen drie maanden uitvoeren nadat je de subsidie hebt ontvangen en bewaar de eindfactuur 6 maanden.

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan wordt het bedrag binnen 3 weken wordt op de rekening gestort.

Misschien ken je zelf een organisatie of zelfstandig adviseur. Of heeft iemand in je kennissenkring een goede tip. Je kunt ook een energieadviseur vinden via de brancheorganisatie van energie-adviseurs of via centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een adviseur die is aangesloten bij een bedrijf dat een zogeheten Beoordelingsrichtlijn BRL-9500-MWA-W certificaat heeft.

Adviseurs mogen zelf de prijs bepalen voor hun maatwerkadvies

Het kan dus een goed idee zijn om offertes te vergelijken. Heb je een adviseur gevonden? Vraag dan een subsidie aan met de offerte die je hebt gekregen. De offerte kan je uploaden in het aanvraagformulier. Vraag de subsidie aan voor het onderzoek is uitgevoerd en het adviesrapport is opgemaakt.

Vul je liever een papieren aanvraagformulier in? Neem telefonisch contact met ons op of mail naar duurzaamheid@waadhoeke.nl. Wij sturen je dan een aanvraagformulier toe.

 • Je kan de subsidie tot 31 december 2026 aanvragen.
 • Je krijgt maximaal € 250,- incl. btw subsidie.
 • Je kan de subsidie één keer per adres aanvragen.
 • Het advies moet zijn uitgevoerd na 16 april 2024.
 • Laat het advies of de test binnen drie maanden uitvoeren nadat je de subsidie hebt ontvangen.
 • De adviseur of testinstantie is gecertificeerd volgens beoordelingsrichtlijnen BRL-9500-MWA-W.
 • Je kunt de subsidie aanvragen totdat het totale subsidiebedrag op is. Voor 2024 is het subsidiebedrag € 60.000,00.
 • Bewaar de factuur minimaal 6 maanden. We voeren steekproeven uit om te controleren of de adviesdienst is afgenomen.