Subsidie Muziekverenigingen

Of het nu gaat om het luisteren naar een prachtig stuk, het leren bespelen van een instrument of gewoon het samenzijn met gelijkgestemden: muziekverenigingen spelen een onmisbare rol  voor muziek in Waadhoeke. Dat willen we graag ondersteunen met deze subsidie.

Je kunt als vereniging de subsidie aanvragen als je minimaal 15 leden hebt. Ook moet de vereniging twee keer per jaar een optreden geven in de gemeente. Het optreden mag ook in samenwerking met een andere muziekvereniging of toneelvereniging zijn.  

Je kunt per jaar per muziekvereniging een bedrag van €1.000,- plus 30% van de kosten voor een dirigent of muziekinstructeur aanvragen.­ 

Je kunt de subsidie eenvoudig online aanvragen. Let op: aanvragen voor het volgende jaar kunnen worden ingediend tot 1 september. Vraag je de subsidie na 1 september aan? Dan gaat deze pas over twee jaar in. Binnen drie maanden krijg je bericht of je aanvraag is goedgekeurd en voor welk bedrag.

Weet je niet zeker of jouw muziekvereniging subsidie kan aanvragen? Dan mag je altijd contact met ons opnemen zodat we samen kunnen bespreken of de aanvraag past binnen de regeling.

Om de subsidie voor muziekverenigingen aan te vragen heb je het volgende nodig:

  • De gegevens van de muziekvereniging waaronder het bankrekeningnummer (IBAN) waar de subsidie naar moet worden overgemaakt.
  • Het is belangrijk dat je bij het aanvragen de gegevens van de dirigent of instructeur bij de hand hebt. 
  • Locaties en data van de twee optredens die de muziekvereniging in het jaar van aanvragen gaat geven.
  • De goedgekeurde jaarrekening.
  • Het jaarverslag van de muziekvereniging.

Het is mogelijk om het formulier per e-mail te ontvangen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@waadhoeke.nl.

Daarna vul je het aanvraagformulier in, print het uit en breng het langs of stuur het op naar:

Gemeente Waadhoeke

t.a.v. afdeling Samenleving

Postbus 58

8800 AB  Franeker

Geen printer?

Haal dan het formulier op bij de balie van het gemeentehuis.

Wil je meer weten over de subsidieregeling voor muziekverenigingen? Neem contact met ons op. Er staat ook meer achtergrondinformatie in deze documenten: