Griet de Boer-Zoodsma

Beschikbaar

Alle dagen.

Taal

Frysk, Nederlands en Bildts.

Waarom kiest u voor mij?

Sinds 1 oktober 1998 ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Nog altijd vind ik het prachtig werk en heel bijzonder dat ik een bijdrage mag leveren aan een zeer belangrijke dag in het leven van het bruidspaar.

Ik ben geboren en getogen in Minnertsga, spreek Frysk en doe veel toespraken in mijn moedertaal, maar natuurlijk ook in het Nederlands en soms in het Bildts. Ook was ik tot voor kort gemeenteraadslid voor het CDA maar nu ben ik met pensioen.

De plechtigheid

Het bruidspaar staat deze dag centraal. Ik vind het belangrijk dat deze dag in een ontspannen en plezierige sfeer plaatsvindt. Het huwelijk of een partnerschapsregistratie is een bevestiging tussen twee mensen die vertrouwen in elkaar hebben voor een gezamenlijke toekomst. Ik wil in mijn toespraak het bruidspaar graag iets meegeven. Daarom geef ik jullie speciale dag een persoonlijk tintje door alle aanwezigen in mijn toespraak mee te nemen naar de tijd voorgaande aan het huwelijk.

Ik doe dit werk al menig jaar met veel plezier en probeer een steentje bij te dragen en de trouwdag voor het bruidspaar tot een feestdag te maken. Het bruidspaar met veel plezier terug kunnen denken aan die belangrijke dag in je leven, ‘de trouwdag’!