Vlinderrots

Op de gemeentelijke begraafplaatsen in Franeker, St.-Annaparochie, Vrouwenparochie en St.-Jacobiparochie hebben we speciale vlinderrotsen. Deze vlinderrotsen zijn bedoeld om kinderen te herdenken die tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of kort daarna zijn overleden. 

Ouders die graag hun kind willen herdenken kunnen een persoonlijke vlinder voor op de vlinderrots bestellen. Elke vlinder is uniek en met de hand gemaakt van stevig glas, speciaal geschikt voor vlinderrots.

Om een persoonlijke vlinder aan te vragen, neem je contact op met onze collega’s. Zij vertellen je meer over het bestelproces. Je kunt een vlinder kiezen uit de webshop van de kunstenares of je persoonlijke wensen bespreken om een op maat gemaakte vlinder te krijgen. De levertijd voor een vlinder uit de webshop is 1 tot 2 dagen, en voor een op maat gemaakte vlinder is het 4 tot 6 weken.

De prijs van een vlinder met een spanwijdte van maximaal 12 centimeter is € 50,- (zonder verzendkosten gerekend). Je bestelt en betaalt zelf de vlinder. Zodra je de vlinder hebt ontvangen, neem je contact op met gemeente Waadhoeke om een datum af te spreken waarop de begraafplaatsbeheerder de vlinder op de vlinderrots kan plaatsen. Dit moet met speciale lijm worden gedaan en kan niet door jezelf worden geregeld.