Afvalstoffenheffing

De gemeente zorgt voor het inzamelen van huishoudelijk afval en grofvuil. Hiervoor betaalt u afvalstoffenheffing.

Uw DigiD-inlogcode om een automatische incasso aan te vragen of te wijzigen.

Soort Tarief
Eén persoon € 228,00
Twee of meer personen € 285,00
Extra per grijze container € 146,00
Extra per groene container € 80,00
  • Hoeveel u precies betaalt, hangt af van het aantal bewoners op uw adres per 1 januari.
  • De afvalstoffenheffing brengt de gemeente bij de gebruiker in rekening.

De aanslag

U krijgt elk jaar de gecombineerde aanslag gemeentelijke heffingen. Daarop staan onder andere de rioolbelasting en afvalstoffenheffing. Bent u op 1 januari de eigenaar van een woning? Of de eigenaar of gebruiker van een bedrijfsgebouw? Dan bevat deze gecombineerde aanslag ook de ozb-aanslag. 

Maakt u gebruik van automatische incasso? Dan betaalt u in acht maandelijkse termijnen. Wanneer u zelf de betalingen doet, betaalt u in drie termijnen. Een automatische incasso vraagt u aan met de onderstaande knop. 

Wilt u uw rekeningnummer wijzigen? Dat regelt u ook in bovenstaand formulier.

Kwijtschelding

Heeft u een laag inkomen (bijstandsniveau)? U komt dan misschien in aanmerking voor kwijtschelding. Vraag dit aan bij het Noordelijk Belastingkantoor (voorheen Hefpunt).

In de laatste week van februari ontvangt u de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen van gemeente Waadhoeke en een aanslag van het Noordelijk Belastingkantoor voor de waterschap belastingen. 
U kunt kwijtschelding aanvragen na ontvangst van de aanslagen. U heeft uw Digid-inlogcode nodig om kwijtschelding aan te vragen.

Bezwaar

Bent u het niet eens met de aanslag? Of heeft u onterecht een aanslag gekregen? We willen u graag helpen. Neem contact op met ons. Bent u na het contact met ons nog niet tevreden? Dan kunt u bezwaar indienen.