ID-kaart aanvragen of vernieuwen

Een identiteitskaart (ID-kaart) vraag je persoonlijk aan. Maak hiervoor een afspraak via de knop hieronder.

Het vernieuwen van jouw ID-kaart werkt op dezelfde manier. Alleen neem je dan ook jouw oude ID-kaart mee. Ben je jouw ID-kaart verloren of is deze gestolen? Lees dan hier wat je moet doen.

Tip: met de ID-kaart reis je naar de volgende landen. Ga je ergens anders naar toe? Dan is een paspoort nodig om jezelf mee te legitimeren.

  • Alle geldige en verlopen ID-kaarten (en paspoorten) die je hebt.
  • Een pasfoto die voldoet aan de eisen. De foto mag niet ouder zijn dan zes maanden op het moment van de aanvraag.
  • Je pinpas of telefoon met contactloos betalen.

Een identiteitskaart (voor volwassenen) kost € 75,80 en is 10 jaar geldig. Heeft je aanvraag spoed? Dan betaal je € 57,05 extra bovenop de normale kosten. Jouw ID-kaart ligt dan binnen twee werkdagen voor je klaar in plaats van vijf. 

Je betaalt uw ID-kaart direct aan de balie met (bij voorkeur) pinpas of contactloos.

Vijf werkdagen na de aanvraag ligt je ID-kaart klaar. Haal je ID-kaart op tijdens onze openingstijden wanneer het je uitkomt. Of maak een afspraak zodat je op een door jouw gekozen tijd geholpen wordt. Heb je gekozen tijdens het aanvragen van je ID-kaart om deze te laten (thuis)bezorgen? Dan ontvang je een bericht van bezorgdienst AMP Groep om een afspraak te maken voor het bezorgen. Bekijk hier hoe dit werkt.

Je nieuwe ID-kaart heeft een extra functie. Je kunt ermee inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Na het ophalen van jouw identiteitskaart bij de gemeentebalie, ontvangt je daarom binnen 5 werkdagen een brief van DigiD. Daarmee kun je die inlogfunctie activeren. Kijk voor meer informatie op de website van DigiD.