Rioolverstopping

Is je riool verstopt? Dan schakel je een rioleringsbedrijf in die de oorzaak vaststelt. Je meldt dit alleen bij de gemeente als de afvoer op het gemeentelijke deel (dus niet op uw erf) kapot, verzakt of beschadigd is.

Wij adviseren alleen een rioleringsbedrijf in te schakelen dat ook een rioolcamera heeft. Hiermee kan men opnames van de buis maken en de precieze locatie en aard van het probleem aangeven.

De plek en oorzaak van de verstopping bepalen wie de kosten voor zijn rekening neemt.

  • Ligt de oorzaak in je rioolleiding naar het gemeentelijke riool? Als je eigenaar bent van het pand, zorg je voor het oplossen van de verstopping. Dit geldt ook voor aansluitingen in het buitengebied. Hiervoor neem je contact op met een rioleringsbedrijf. De kosten hiervoor zijn voor je eigen rekening.
  • Huur je het pand? Neem dan contact op met de verhuurder.
  • Ligt de oorzaak in het gemeentelijke riool, maar is de verstopping veroorzaakt door vervuiling van de eigenaar van het pand? Dan zijn de kosten voor de eigenaar.
  • Ligt de oorzaak in het gemeentelijk riool, door bijvoorbeeld verzakkingen of een kapotte rioleringsbuis? Dan lost de gemeente het probleem op en betaalt de kosten. Ook de door jou gemaakte kosten voor het inhuren van het rioleringsbedrijf. Wij betalen alleen de laatste factuur, dus niet een verzameling facturen gedurende een langere periode.