Start of stop bouw melden

Nadat je een omgevingsvergunning hebt gekregen is er nog één stap te gaan: het melden van de datum waarop de bouwwerkzaamheden beginnen. Dit doe je door minimaal twee werkdagen van tevoren een startmelding te doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is het nummer van je omgevingsvergunning.

En ben je klaar met verbouwen? Dan horen we dit ook graag. Je kunt het gemakkelijk online aan ons doorgeven via de knop 'Stopmelding doorgeven' op deze pagina.

Voordat de bouwwerkzaamheden van start gaan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Anders kom je misschien voor onverwachte uitdagingen te staan. 

Begin pas als de bezwaarperiode voorbij is

Tot 6 weken nadat je de vergunning van ons hebt gekregen kunnen anderen nog bezwaar maken tegen je plannen. Het is daarom verstandig om te wachten tot 6 weken na de vergunningsdatum met het starten van de werkzaamheden. Begin je eerder? Dan is dat op eigen risico.

Volg de omgevingsvergunning

Stond er in de omgevingsvergunning dat je voor het starten van de bouwwerkzaamheden bepaalde documenten aan ons moest leveren? Lever deze dan aan voordat je de startmelding doet. Ook is het belangrijk dat de vergunning en alle bijbehorende gegevens, zoals bijvoorbeeld de kwaliteitsbewijzen, altijd op de bouwplaats liggen.

Via de knop 'stopmelding doorgeven' laat je aan ons weten dat de bouwwerkzaamheden zijn afgerond. Dit doe je op de laatste dag van de bouwwerkzaamheden tenzij er wat anders staat in de vergunning. Daarna bekijkt de bouwinspecteur of je gebouwd hebt volgens de regels in de vergunning. Heb je alles volgens de regels gebouwd? Dan mag je het bouwwerk gaan gebruiken.

Er werken verschillende bouwinspecteurs bij de gemeente Waadhoeke. De bouwinspecteur die bij jouw werkzaamheden helpt neemt contact met je op. Dit doet de inspecteur nadat je de startmelding aan ons hebt doorgegeven. Je ontvangt dan ook direct de contactgegevens voor contact tijdens de bouw.

Wij wensen je alvast veel succes met de bouw of verbouwing!