Afspraak maken? Let op!

woensdag 21 februari

Kan je geen afspraak meer maken op de gewenste dag/tijd? Dat kan helaas gebeuren. Het is drukker dan normaal. Dit komt door de paspoortpiek.

Kom niet langs zonder afspraak

Dan kunnen wij je helaas niet helpen. We vragen je om een datum verder in de toekomst  uit te kiezen en via de website een afspraak te maken. Heb je met spoed een product of dienst nodig? Neem contact met ons op. Wij kijken dan wat er mogelijk is. 

Wat is een paspoortpiek?

Vanaf  2024 hebben heel veel mensen een nieuw reisdocument nodig. Paspoorten en identiteitskaarten werden vanaf 2014 voor 10 jaar geldig. Vóór die tijd was dat 5 jaar. Veel mensen hebben tot het laatste moment afgewacht en moeten dit jaar dus tegelijk hun reisdocumenten vernieuwen. De wachttijden voor het aanvragen van een nieuw reisdocument kunnen daardoor oplopen. Dit heet de ‘paspoortpiek’.

Langere wachttijden, ook voor andere zaken

Door de paspoortpiek kan je ook te maken krijgen met langere wachttijden voor het regelen van andere zaken aan de balie. Gelukkig kan je het aanvragen van bijvoorbeeld een rijbewijs of uittreksel en het doen van een verhuisaangifte eenvoudig online regelen.

Maak op tijd een afspraak

Een reisdocument of ander product aanvragen kan alleen op afspraak. Wacht hier niet mee tot je het echt nodig hebt, maar plan nu alvast iets in. De wachttijden voor een afspraak kunnen namelijk oplopen, zeker richting de schoolvakanties. Het kan dan gebeuren dat je pas over een aantal dagen bij ons terecht kunt. Na de aanvraag duurt het nog 5 werkdagen voordat je het reisdocument kunt ophalen.