Situatie in Oekraïne

Veel mensen leven mee met iedereen die getroffen is door de situatie in Oekraïne. Ook in de gemeente Waadhoeke. In Fryslân wordt op dit moment, samen met Veiligheidsregio Fryslân, de beschikbaarheid van 1000 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen voorbereid. Ook gemeente Waadhoeke is hiermee aan de slag. 

Hulp of onderdak bieden, ‘iets’ doen of spullen inzamelen? De betrokkenheid van mensen in heel Nederland is hartverwarmend. Er zijn zowel landelijk als regionaal al veel hulpacties opgezet. Misschien wilt u ook helpen. Dit kan op verschillende manieren. Iedereen die dit wil, kan een donatie doen om de vluchtelingen te helpen.

De organisatie TakecareBNB coördineert de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. U kunt zich aanmelden via de website van TakecareBNB.

  • Biedt u al opvang aan vluchtelingen uit Oekraïne? Laat het ons dan weten via een mailtje met uw contactgegevens naar oekraine@waadhoeke.nl
  • Let op: Het is belangrijk om te bedenken dat de opvang van vluchtelingen lang kan duren. Er is mogelijk op korte termijn geen plek op de gemeentelijke opvanglocaties, omdat deze locaties gevuld worden met vluchtelingen die via de Veiligheidsregio naar ons komen.
  • Hebt u een grotere opvanglocatie beschikbaar, geschikt voor meerdere gezinnen? Dan horen we graag van u. Laat het ons weten via een mailtje met uw contactgegevens naar oekraine@waadhoeke.nl.

Zodra wij meer informatie kunnen delen over de situatie rondom vluchtelingen in Waadhoeke, dan doen we dat via deze website. Hier leest u meer over de aanpak van Veiligheidsregio Fryslân.