Bestemmingsplannen

Wil je weten of je op een bepaalde plek in de gemeente Waadhoeke mag bouwen of verbouwen? Of je in een bepaald gebouw een winkel of café mag openen? Of je op een bepaald terrein een bedrijf mag vestigen? In een bestemmingsplan staat of dit mag.

Een bestemmingsplan vertelt ons alles over hoe wij onze gronden en gebouwen mogen én kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld voor wonen, een bedrijf of als winkel. Daarnaast staan er ook bouwregels zoals bijvoorbeeld nok- en goothoogten in het bestemmingsplan. Afhankelijk van de bestemming kunnen bouw- en gebruiksregels afwijken van elkaar. Het is daarom goed om uit te zoeken welke bestemming en regels er voor jou gelden.

Een bestemmingsplan bestaat uit:

  • Een kaart.
  • Regels voor gebruik en gebouwen.
  • Uitleg over wat wel en niet mag.

Een bestemmingsplan kun je direct online bekijken op Ruimtelijkeplannen.nl. Of maak een afspraak om een bestemmingsplan op het gemeentehuis te bekijken.

  • Een bestemmingsplan geldt voor iedereen: inwoners, bedrijven en organisaties. Maar ook voor de gemeente zelf.
  • Weet je niet zeker of jouw plan binnen het bestemmingsplan past? Maak dan een afspraak met de gemeente om te overleggen over jouw plan. Betreft je plan een bedrijf? Neem dan contact op met Economische Zaken.