(Geld) hulp bij verduurzamen

Wil je duurzaam wonen of ondernemen in Waadhoeke? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Lees hier over subsidies, leningen en andere hulpbronnen. 

Het verduurzamen van jouw woning heeft allemaal voordelen. Zoals lagere maandlasten, meer wooncomfort en een hogere (verkoop)waarde. Je kunt veel lezen over verschillende mogelijkheden op bijvoorbeeld de website van Milieu Centraal.

Heb je niet veel te besteden? Dan staan onze energiecoaches voor klaar met tips over maatregelen die je vandaag al kunt nemen om energie te besparen.

Met de Investeringssubsidie duurzame energie kun je een tegemoetkoming krijgen bij de aansluiting op een warmtenet, isolatiemaatregelen of aankoop van een zonneboiler of warmtepomp. Dit kan particulier en zakelijk. 

Bereid je goed voor: zorg dat je weet aan welke eisen je aanvraag moet voldoen. Het Stappenplan aanvragen subsidie RVO helpt je daarbij. 

Daarnaast is het mogelijk om als huiseigenaar geld te lenen via een duurzaamheidslening. Met de lening kan je minimaal €2.500 en maximaal €15.000,- lenen. Let op! Geld lenen kost geld.

Let op: Als je door de Belastingdienst vastgestelde verzamelinkomen lager is dan €60.000,- dan heeft het Warmtefonds een lening met rentekorting. Bekijk en vergelijk altijd welke lening het beste past bij jouw financiële en persoonlijke situatie. Als je de lening voor 31 juli 2024 aanvraagt krijg je van de Provincie Fryslân 1% korting op de rente van de Energiebespaarlening. Deze korting is er voor alle woningeigenaren in Fryslân. De hoogte van de korting is afhankelijk van de looptijd van de lening. 

Op duurzamehuizenroute.nl zie je voorbeeldhuizen en verhalen van huiseigenaren die hun huis al eerder verduurzaamd hebben, of daar nog mee bezig zijn. Zij vertellen je meer over hun ervaringen met duurzaam wonen en verbouwen.

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Kom in contact met een huiseigenaar met een duurzame woning en leer van hun ervaringen!

Ervaringen uit eerste hand

Het hele jaar door kun je via de website huiseigenaren benaderen voor vragen of aanvullende informatie. Dit kan door middel van het contactformulier bij de woningen. Bekijk de duurzame huizen bij jou in de buurt. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of kenmerk. De meer dan 1.750 huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan!