Online regelen

Bekijk hier een top 10 van zaken die je al gemakkelijk en snel online regelt. Staat jouw onderwerp er niet tussen? Gebruik de zoekbalk of laat het ons weten via 'Niet gevonden wat ik zocht'.

Verhuis je binnen of naar de gemeente Waadhoeke? Geef jouw verhuizing dan op tijd aan ons door. Dat doe je uiterlijk vijf dagen na uw verhuisdatum. Of maximaal vier weken voor die datum.

Jaarlijks ontvang je van gemeente Waadhoeke een rekening voor het betalen van de gemeentelijke belastingen. Je betaalt belasting voor: 

  • Het riool; 
  • Afvalstoffen; 
  • Uw woning of pand (OZB).  

Het betalen van deze belastingen kan gemakkelijk via automatische incasso.

Zie je iets in de openbare ruimte (buiten op straat) wat niet goed is? Bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal? Laat het ons weten.

Er zijn twee soorten uittreksels die je kunt aanvragen:

  1. Uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP): dit is een bewijs waarop staat dat u in de gemeente Waadhoeke woont.
  2. Uittreksel Burgerlijke stand: dit is een bewijs van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk, echtscheiding of een overlijden.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken.

Ben je het niet eens met een besluit van de gemeente? Maak dan bezwaar via dit online formulier:

Wil je subsidie aanvragen of weten of ergens subsidie voor is? Gebruik het subsidieformulier!

Via het Digitaal Parkeerloket verleng, verander, vraag je aan, of zeg je jouw parkeervergunning op. 

Leerlingenvervoer is voor kinderen die niet de mogelijkheid hebben om zelfstandig naar school te gaan. Denk hierbij aan ziekte, een beperking of omdat de school te ver weg is. Vraag het eenvoudig online aan.

Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Verleng makkelijk en snel uw rijbewijs online.